STIRI

SOCIAL

Povestea lui Ernestine Shepherd, culturistă-model la 85 de ani. Ce mănâncă şi ce program are: „La început eram furioasă de moartea surorii mele”

10/06/2021 - 07:00

Povestea lui Ernestine Shepherd. În urmă cu 28 de ani, când avea 56 de ani, a decis că este timpul să-şi inaugureze a doua viaţă. S-a gândit să se înscrie la un curs de fitness pentru a pierde în greutate şi a reveni în formă.


Sora ei, Mildred, a sfătuit-o să se lupte cu greutăţile, altele decât cele ale vieţii. „Sora mea a avut un rol esenţial în a mă face să încep să ridic greutăţi şi să devin culturistă”, a recunoscut ea într-un interviu.Alte ArticoleFinala Chefi la cuţite 2021. Cine are cele mai multe şanse ...Cătălin Moroşanu, despre conflictul cu Zanni, la Survivor ...Viorica şi Ioniţă de la Clejani cer ajutorul statului pentru ...


Citeşte şi: Așa arată cea mai puternică femeie din lume. Are 35 de ani și practică culturismul de la 17 ani


Când Mildred a murit de un anevrism cerebral în 1992, Ernestine a promis să-şi onoreze memoria făcând şi mai mult pentru a rămâne sănătoas. ”La început eram doar furioasă de moartea surorii mele. Dar m-am pus din nou în picioare şi mi-am spus că voi continua să mă antrenez 3 zile pe săptămână ”. Aşa a decis să investească într-un antrenor personal: „Antrenorul meu, fostul domn al Universului Yohnnie Shambourger, a fost cel care m-a transformat„.


Antrenamentul cu Shambourger a propulsat-o pe Ernestine la prima competiţie de culturism, pe care a şi câştigat-o. Vestea a făcut înconjurul lumii şi, la timp, a sosit apelul din Cartea Recordurilor. „Au vrut să afle dacă eu sunt cu adevărat cea mai vârstică femeie culturistă competitivă din lume”, a comentată ea amuzată.


Povestea lui Ernestine Shepherd, culturistă-model la 85 de ani


Shepherd are un program de la care nu se abate. Merge aproximativ 3 mile în fiecare dimineaţă şi ridică greutăţi de trei ori pe săptămână. Între timp, urmează o dietă echilibrată de proteine, din cereale integrale şi carbohidraţi, cu aproximativ 120 de grame de proteine slabe în fiecare zi.


De asemenea, a redus carnea roşie şi nu mănâncă carbohidraţi. Aşa cum a renunţat la alimentele industriale, dulciurile şi alte alimente nedorite. În total, îşi permite 7 mese mici pe zi.


Shepherd crede că aceste schimbări de stil de viaţă au eliberat-o de mai multe boli. „Obişnuiam să sufer de hipertensiune arterială, atacuri de panică, reflux acid. După ce am început să mă antrenez, totul s-a schimbat pentru mine. Nu mai există medicamente pentru hipertensiunea arterială. Gata cu atacurile de panică. Gata cu refluxul. Exerciţiul nu este muncă. Este un leac. Şi este o bucurie”.


La câteva zile după împlinirea vârstei de 85 de ani, Ernestine continuă să lucreze ca instructor de fitness şi ca model. De asemenea, a scris o carte pentru a le spune oamenilor că nu este prea târziu pentru a fi în formă. Şi oricui îi cere secretul, îl dezvăluie fără ezitare: „Dacă ar exista vreodată un medicament anti-îmbătrânire, acesta ar fi exerciţiu fizic”, potrivit Mediafax.


Citește și...


„Am fost violată de 1716 ori până sa împlinesc 12 ani.”. A fost vândută de propria mamă unei…


Voucherele rabla pentru electrocasnice se vând cu tot cu produsele ce trebuie date la schimb pe site-urile de anunțuri
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Jun