STIRI

SPORT

Preşedintele clubului Istanbul Başakşehir cere ''radierea pe viaţă'' a lui Sebastian Colţescu

11/12/2020 - 11:49

Preşedintele clubului turc de fotbal Istanbul Başakşehir a cerut, joi, "radierea pe viaţă" a arbitrului român Sebastian Colţescu, acuzat de remarci rasiste la meciul cu Paris Saint-Germain din Liga Campionilor, întrerupt marţi seara şi continuat miercuri, informează AFP, potrivit digi24.

"Acest gen de arbitru ar trebui radiat pe viaţă. El trebuie să primească o sancţiune exemplară", a declarat Gruksel Gumusdag, citat de presa turcă, înaintea plecării echipe sale de la Paris cu destinaţia Turcia, conform Agerpres.

"Data de 8 decembrie va rămâne în istoria mondială ca o zi a rezistenţei împotriva rasismului", a adăugat oficialul turc.

Meciul dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir a fost întrerupt marţi seara, în min. 14, la scorul de 0-0, din cauza unor remarci rasiste din partea celui de-al patrulea oficial, Sebastian Colţescu.

Staff-ul campioanei Turciei şi jucătorii acesteia, urmaţi de cei ai echipei PSG au luat decizia de a părăsi terenul după eliminarea antrenorului secund al formaţiei din Istanbul, fostul atacant camerunez Pierre Achille Webo, acuzând afirmaţii rasiste din partea arbitrului de rezervă.

Sursa: DIGI24

#Sebastian Colțescu #rasism #Istanbul Başakşehir #Gruksel GumusdagShare with: