STIRI

EDUCATIE

Profesorii care nu fac vaccinul anti-COVID ar putea preda doar online. Ministrul Educaţiei: „E o presiune din partea părinţilor”

13/04/2021 - 16:00

Profesorii care nu fac vaccinul anti-COVID ar putea preda doar online. Anunţul a fost făcut de ministrul Educaţiei, care a mărturisit că în familia sa sunt trei cadre didactice, toate fiind imunizate împotriva noului coronavirus atât cu serul de la Pfizer, cât şi cu AstraZeneca.


„Vaccinarea este singura soluţie, cred că pentru oricine are un raţionament logic, pentru a încheia, rezolva această criză sanitară. (…) Vaccinarea este un act voluntar, un act de responsabilitate. Înţelegem foarte bine, sunt colegi care au afecţiuni de ordin medical care îi împiedică să se vaccineze. Înţelegem şi reticenţele, reticenţe pe fond şi reticenţe generate de tot ceea ce se promovează în ultimul timp vizavi de un anumit tip de vaccin”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, într-o conferinţă organizată la Ploiești, conform Agerpres.Alte ArticoleUn renumit psiholog atrage atenţia. Numărul de ore și de zile ...Sorin Cîmpeanu, anunţ despre revenirea la trei trimestre şi ...Modele de subiecte Evaluare Naţională şi Bacalaureat 2021. ...


Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu, anunţ despre revenirea la trei trimestre şi examenul pentru cei 10.000 de directori


Cîmpeanu a subliniat că nu are niciun fel de rezervă pentru niciun tip de vaccin anti-COVID. De altfel, ministrul Educaţiei a subliniat că există o presiune din partea părinților ca la reluarea școlii să poată preda fizic doar profesorii vaccinați.


„E o presiune din ce în ce mai mare din partea părinților, sigur, fiecare e îndreptățit să aibă propriile îngrijorări, de a solicita reluarea școlii cu prezență fizică doar cu cadrele didactice vaccinate.


Este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică. Este o ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele. Depinde cât de mare va fi presiunea în acest sens, justificată, dintr-o perspectivă. Perspectivele sunt multiple”, a afirmat ministrul Educației, conform sursei citate.


În ultimele 24 de ore un număr RECORD de români au fost vaccinați anti-COVID, mai exact 76.590 de persoane. De asemenea, au fost raportate 119 de reacții adverse. Peste 76.000 de români au fost vaccinați în ultimele ore, dintre care  46.171 cu prima doză și 30.419 cu cea de-a doua doză. Un număr de 58.050 de persoane cu serul produs de Pfizer, 8.744 de persoane cu Moderna și 9.796 cu AstraZeneca.


Citeşte şi: BILANȚ VACCINARE 13 APRILIE. RECORD la vaccinare. Peste 76.000 de români s-au vaccinat în ultima 24 de ore


 

Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 May