STIRI

POLITICA

PSD desfiinţează Guvernul pentru că nu va creşte alocaţiile nici în tranşe. „Guvernul Austerității PNL-USR+UDMR taie trei tranșe de creștere a alocațiilor”

18/06/2021 - 09:00

PSD desfiinţează Guvernul pentru că nu va creşte alocaţiile nici în tranşe. Social-democraţii avertizează că, în aceste condiţii, „creșterile din iulie 2021, ianuarie 2022 și iulie 2022 sunt înlocuite cu o singură creștere, din pix, în prima zi a anului viitor”


„Ordonanța de Urgență a Guvernului Cîțu e și mai ticăloasă decât am crezut!


Guvernul Austerității PNL-USR+UDMR taie trei tranșe de creștere a alocațiilor, fiecare de câte 20% și aruncă doar câțiva lei copiilor.Alte ArticoleMarcel Ciolacu aruncă bomba. PSD vrea alegeri anticipate. „Nu ...Prefectul Alin Stoica confirmă că merge cu Nicuşor Dan în ...Olguţa Vasilescu: „PNRR nu ne ajută cu nimic, dar ne ...


Astfel, creșterile din iulie 2021, ianuarie 2022 și iulie 2022 sunt înlocuite cu o singură creștere, din pix, în prima zi a anului viitor, de la 214 lei la 243 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani și de la 427 de lei la 486 de lei pentru copiii de până la 2 ani și cei cu dizabilități. Iar începând cu 1 ianuarie 2023 alocațiile se vor indexa doar cu inflația.


Toate acestea în condițiile în care alocațiile copiilor ar fi trebuit să fie deja, potrivit legii votate de PSD în Parlamentul României, de 300, respectiv 600 de lei”, este mesajul publicat de PSD, pe pagina de Facebook.


Citeşte şi: Marcel Ciolacu aruncă bomba. PSD vrea alegeri anticipate. „Nu cred că e o catastrofă. Vedem asta şi în Bulgaria”


PSD desfiinţează Guvernul pentru că nu va creşte alocaţiile nici în tranşe


Guvernul condus de Florin Cîţu pregăteşte o ordonanţă de urgenţă prin care nu ar mai dubla alocaţiile, nici măcar în tranşe.  ceastă dublare nu mai există nici măcar în tranşele promise, iar două dintre majorările prevăzute iniţial nu mai apar deloc, conform Antena3.


Proiectul ar urma să fie adoptat săptămâna viitoare prin Ordonanţă de Urgenţă, fără a mai lăsa Parlamentul să îşi spună punctul de vedere.


„Având în vedere necesitatea încadrării în limita de deficit bugetar, instituită prin reglementări europene (Sistemului European de Conturi – deficit ESA), luând în considerare impactul bugetar al măsurilor propuse prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr.123/2020 pentru modificarea art. 3 din Legea nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, dar ținând cont şi de cheltuielile provocate de pandemie, guvernul recunioaşte că alocaţia de stat pentru copii, nu mai poate fi susținută în totalitate.


Astfel, prin Ordonanţa de Urgenţă s-a stabilit că începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2022, alocația de stat pentru copii se stabilește în cuantum de:


a) 486 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;


b) 243 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii prevăzuți la art. 1 alin. (3);


c) 486 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap”, sunt câteva dintre prevederile proiectului de ordonanţă.


Citeşte şi: ALOCAŢII 2021. BNS cere Guvernului să revină asupra decizei de amânare a majorării


Citește și...


SCANDAL urias! De ce a câștigat Narcisa Chefi la Cuțite, DE FAPT. Adevărul S-A AFLAT ACUM


Amendă de 10.000 de lei pentru un supermarket Mega Image din Sectorul 1, după apariţia unor imagini cu şobolani printre produsele alimentare
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Jul