STIRI

POLITICA

PSD îl ironizează pe Klaus Iohannis: „Nu putea domnul preşedinte să strângă gunoaie din sectorul 1, în loc să bată drumul până la râul Argeş?”

09/06/2021 - 13:00

Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului Înconjurător. Şeful statului a cerut ca autorităţile să rezolve rapid situaţia gropilor neconforme şi ilegale de gunoi.


„Mediul înconjurător trebuie tratat cu respect, admirație și apreciere pentru ce ne oferă. Dacă generațiile trecute au considerat că sunt îndreptățite să exploateze discreționar natura, noi putem fi generația care ajută natura să se însănătoșească.”, a transmis preşedintele Iohannis.Alte ArticolePremierul Cîţu anunţă OUG pentru amânarea creşterii alocaţiilor ...Florin Cîţu anunţă prelungirea stării de alertă dar şi ...Vasile Dîncu (PSD) face estimări privind ruperea Coaliției: ...


Legând iniţiativa preşedintelui Klaus Iohannis de scandalul dintre Clotilde Armand şi compania de salubritate Romprest, care a făcut ca sectorul 1 al Capitalei săp fie îngropat sub munţi de gunoaie, PSD l-a ironizat pe şeful statului, sugerându-i că ar fi putut desfăşura o astfel de acţiune mult mai aproape de casă.


„Nu era mai simplu ca domnul Iohannis să meargă la strâns gunoaie aici aproape, în Sectorul 1, în loc să bată atâta cale până la râul Argeș? Unde mai pui că pentru asta putea să se urce pe bicicletă, nu era nevoie să tureze motoarele diesel ale coloanei oficiale pentru „salvarea mediului”.”, este postarea apărută miercuri pe pagina Partidului Social-Democrat.


Klaus Iohannis: „Trebuie să acceptăm cu toţii că marginea drumului nu este groapă de gunoi”


„Am venit astăzi aici ca să adunăm gunoaie, ca să adunăm gunoaie aruncate de concetăţeni de-ai noştri care încă nu au înţeles, din păcate, că natura nu este groapă de gunoi. Pe drumul încoace, probabil aţi observat, peste tot gunoaie, moloz la marginea drumului şi cred că este momentul să o spunem foarte clar şi apăsat. Trebuie să acceptăm cu toţii că marginea drumului nu este groapă de gunoi, albia râului nu este groapă de gunoi. Depinde de noi să avem grijă de mediul înconjurător. Şi dacă cineva crede că faptul că locuieşte în oraş nu are nicio legătură cu mediul pot să-l contrazic direct. Nu există viaţă sănătoasă fără un mediu sănătos. De aceea, trebuie să ne implicăm şi nu, nu este suficient să ne enervăm dacă vedem o grămadă de gunoaie lăsată de cineva care atât a înţeles. Trebuie să facem ceva. Acest „să facem ceva” poate să aibă forma acţiunii de astăzi.


Împreună cu voluntarii „Let’s Do It, Romania!”, astăzi vom aduna gunoaie aici, de pe malul Argeşului. Dar această acţiune – care este una foarte valoroasă şi vreau să laud în mod expres şi să apreciez această formă de implicare civică reprezentată aici de „Let’s Do It, Romania!” – este un exemplu.


Mulţi, mai ales tineri, sunt alături de noi, înţeleg nevoia unor astfel de acţiuni, însă încurajez autorităţile locale să fie şi ele alături de noi. Depinde foarte mult de primar, de consilierii locali să organizeze acţiuni de colectare a gunoaielor, a deşeurilor. Depinde foarte mult de dascăli, să facă muncă de conştientizare în şcoală, ca tinerii să înţeleagă că locul gunoaielor şi a deşeurilor nu este în natură, ci acolo unde ele se colectează. Sigur, aceste centre trebuie organizate iarăşi de autorităţi. Vedeţi că este un întreg circuit pe care trebuie să-l avem şi noi în România.


Este momentul pentru acţiuni decisive şi pentru a încuraja astfel de acţiuni, pentru a proteja, pentru a curăţa mediul, pentru asta am venit astăzi aici, împreună cu voluntarii „Let’s Do It, Romania!”. So, let’s do it! Adică la treabă!”, a afirmat şeful statului.


Citeşte şi: Scandalul gunoaielor din sectorul 1 continuă. Clotilde Armand nu mai este de acord cu compromisul propus de prefectul Alin Stoica şi agreat de firma de salubritate


Citește și...


„Am fost violată de 1716 ori până sa împlinesc 12 ani.”. A fost vândută de propria mamă unei…


Renault vrea să producă 400.000 vehicule la noul hub electric din Franţa
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Jun