STIRI

SOCIAL

Racheta chineză scăpată de sub control s-a prăbuşit pe Pământ. Unde au căzut resturile Long March 5B

09/05/2021 - 06:00

În ultima săptămână au fost făcute mai multe speculaţii şi au fost emise previziuni legat de locul şi momentul în care racheta Long March 5B urmează să cadă, după ce China nu a mai controlat-o.


Partea principală din uriaşa rachetă care a lansat primul modul al Chinei pentru staţia spaţială Tianhe a ajuns la vest de arhipelagul Maldive, scrie New York Post.Alte ArticoleBo, câinele lui Barack Obama, a murit de cancer. A fost unul ...Dani Oţil, ironii la adresa lui Zanni: „Ce înțelegi ...Duminica Tomii 2021. Tradiții şi superstiţii. Ce nu trebuie ...


Presa chineză a raportat că părţi ale rachetei au reintrat în atmosferă la ora României 05:24.


Citeşte şi Racheta chinezească scăpată de sub control la intrarea în atmosferă ar putea să cadă într-o zonă locuită. Cercetătorii se tem de ce e mai rău


Racheta Long March 5B  a lansat, pe 29 aprilie, primul modul al Chinei pentru staţia spaţială Tianhe. Este obişnuit ca părţi din rachete să cadă înapoi pe Pământ, dar cazul acesteia a stârnit îngrijorări din cauza lipsei controlului.


Lansarea rachetei a fost parte din seria de 11 misiuni plănuită ca parte a construcţiei staţiei spaţiale chineze, care ar urma să fie finalizată la sfârşitul anului 2022. Staţia spaţială în forma literei T va cântări aproximativ 60 de tone, mult mai mică decât Staţia Spaţială Internaţională, care şi-a lansat primul modul în 1998 şi cântăreşte aproximativ 408 tone.


Staţia spaţială a Chinei va avea un port de andocare şi va putea să se conecteze cu un satelit chinez. Teoretic, va putea fi extinsă la cel mult şase module.


Citeşte şi O rachetă SpaceX a explodat în timpul unui test de aterizare


Citește și...


Si-a vândut casa pentru a-l scoate pe Liviu Vârciu din datorii: „Mi-era rusine”. Doamne, ce a facut Liviu Varciu. Sarac lipit:


Un startup din Bucureşti, singura companie românească inclusă în topul celor mai inovative startup-uri de retail tech
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Jun