STIRI

JUSTITIE

Raport MCV pozitiv la adresa României cu privire la starea Justiției – surse

08/06/2021 - 11:00

Raport MCV pozitiv la adresa României cu privire la starea Justiției. Potrivit unor surse citate de Europa FM, comisarii europeni sunt de părere că situația Justiției și evoluția statului de drept în România au înregistrat  “un trand pozitiv clar”.


Totodată, miniştrii UE salută faptul că actuala putere este determinată să corecteze modificările operate de PSD la Legile Justiției, în perioada 2017-2019.Alte ArticoleDecizie-şoc în cazul morţilor de la spitalul din Piatra Neamţ. ...Curtea Constituţională, aşteptată să se pronunţe cu privire ...Aici se ascunde Bogdan Buzăianu. Omul de afaceri, căutat Justiția ...


Citeşte şi: Stelian Ion: „Intensificarea luptei anticorupţie şi consolidarea independenţei sistemului judiciar sunt printre reformele incluse în PNRR”


„Comisia Europeană așteaptă ca, mai departe, autoritățile din România să transpună angajamentul  în noi legi și măsuri”, se arată într-un document citat de Europa FM.


Comisia reamintește și că luna trecută, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis că Dreptul Uniunii Europene prevalează asupra ordinii constituționale din România, iar recomadările din MCV, precum numirea şefilor de parchete, reformarea Codului penal și a Codului de procedură penală, motivarea deciziilor de ridicare a imunității parlamentarilor pentru a se asigura că imunitatea nu este folosită pentru a se evita cercetarea și urmărirea penală a infracțiunilor de corupție, nu sunt facultative.


La final, Comisia Europeană anunță că va continua să monitorizeze evoluția din România până ce recomandările se transformă în acte normative sau noi reguli.


Citeşte şi: Codul Penal 2021 a fost schimbat. Prescripția pentru unele fapte grave a fost eliminată


 


Citește și...


„Am fost violată de 1716 ori până sa împlinesc 12 ani.”. A fost vândută de propria mamă unei…


Greenpeace îi scrie public ministrului Energiei să-și îndeplinească promisiunile: „Nu ați făcut niciun pas concret pentru prosumatori!”
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Jun