STIRI

LIFESTYLE

România se află pe locul 94 la nivel mondial, în ceea ce privește costul vieții

18/01/2021 - 19:53

Site-ul numbeo.com a publicat statisticile din 2021, care analizează costul vieții, prețul închirierilor, costul vieții dacă includem și prețul chiriilor, prețul cumpărăturilor, prețurile în restaurante și puterea de cumpărare la nivel local, în țările din întreaga lume. 

Astfel, în ceea ce privește costul vieții, România se situează pe locul 94 în lume, din 139 de state analizate, fiind urmată imediat de Myanmar, Vietnam și Argentina, dar și de Mexic, Turcia și Ucraina. Imediat înaintea României în clasament se află Albania, Malaysia, Bosnia și Herțegovina și Serbia, dar tot fața sa sunt și state precum Bulgaria sau Grecia. Totodată, dacă analizăm statisticile care privesc costul vieții doar în țările din Europa, aflăm că România se află pe locul 35 din cele 41 de țări. Același clasament arată că România este urmată imediat de Macedonia de Nord, Rusia și Republica Moldova. 

La nivel mondial, pe primele trei locuri, cele în care costul vieții este cel mai ridicat, regăsim Jersey, Insulele Bermude și Elveția, iar pe ultimile trei locuri, cu cel mai scăzut cost al vieții sunt Kirghistan, Libia și Pakistan. 

În Europa, primele trei țări care ocupă clasamentul sunt Jersey (cea mai mare și cea mai cunoscută dintre Insulele Canalului Mânecii, care este dependență a coroanei britanice), Elveția și Norvegia, iar pe ultimele trei locuri regăsim Belarus, Kosovo și Ucraina.  

Pe site regăsim și statisticile referitoare la prețul închirierilor, costul vieții la care se adaugă și prețul chiriilor, prețul cumpărăturilor, prețurile în restaurante, și puterea de cumpărare la nivel local. 

Redăm mai jos poziția pe care se află România la fiecare dintre aceste categorii în raport cu celelalte țări din Europa (41 state): 

  • Prețul închirierilor: România se află pe locul 31 
  • Costul vieții (dacă adăugăm și prețul chiriilor): România se află pe locul 33
  • Prețul cumpărăturilor: România se află pe locul 31
  • Prețurile în restaurante: România se află pe locul 35
  • Puterea de cumpărare: România se află pe locul 26

Sursa: The Trust Word

#statisticile din 2021 #94 la nivel mondia #România #costul viețiiShare with: