STIRI

SANATATE

Românii, pe ultimul loc în UE la căutarea de informaţii despre sănătate pe Internet

06/04/2021 - 08:00

Românii sunt pe ultimul loc în UE la căutarea de informaţii despre sănătate pe Internet. În schimb, căutarea de informaţii online despre sănătate este populară în ţările nordice.


În fruntea clasamentului se află Finlanda, unde 77% dintre cei cu vârsta între 16 şi 74 de ani au declarat că au căutat online astfel de informaţii în 2020. Potrivit Eurostat, pe următoarele poziţii se află Olanda (76%), Danemarca (72%) şi Germania (70%).Alte ArticoleVlad Voiculescu, veste proastă despre imunitatea colectivă ...Medicii ATI reacționează după afirmaţiile făcute de Olivia ...EXCLUSIV Emilian Imbri: „Măsurile se iau ca să nu aglomerăm ...


La polul opus, căutarea de informaţii online legate de sănătate este mai puţin populară în România (28%), Bulgaria (29%), Italia (35% conform datelor din 2019) şi Polonia (43%), notează Agerpres.


sursa: Eurostat


Citeşte şi: EXCLUSIV Medicul Flavia Groşan îşi consulta pacienţii online: „Am un deces, un senior de peste 80 de ani. Am început eu tratamentul, familia a decis să-l ducă la spital şi a murit”


Românii sunt pe ultimul loc în UE la căutarea de informaţii despre sănătate pe Internet. De ce sunt mult sub media europeană


Media la nivel european este de 55%. Asta înseamnă că mai mult de jumătate dintre cetăţenii UE au căutat pe Internet informaţii despre săînătate. De asemenea, 20% dintre cetăţenii europeni au precizat că şi-au făcut online o programare la un medic generalist.


În schimb, 13% dintre aceştia au accesat alte servicii de sănătate prin intermediul unui site sau al unei aplicaţii, în loc să meargă la spital sau la un consult medical, iar 11% din cetăţenii UE şi-au accesat online dosarul care conţine informaţiile referitoare la starea lor de sănătate.


Citeşte şi: Cele mai căutate informaţii pe Google despre coronavirusul ucigaş


În ultimii 10 ani, ponderea celor care au căutat online informaţii legate de sănătate a crescut în marea majoritate a statelor membre UE. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Cehia (41 de puncte procentuale) şi Cipru (40 de puncte procentuale), urmate de Spania (34 puncte procentuale), Irlanda şi Croaţia (ambele cu 33 de puncte procentuale). În România, ponderea celor care au căutat online informaţii legate de sănătate a crescut cu doar nouă puncte procentuale în ultimul deceniu.


Citeşte şi: EXCLUSIV. Carmen Tănase, după ce a fost vindecată de Flavia Groşan: „Nu m-am testat niciodată şi nici nu mă vaccinez”

Sursa: RomaniaTV
Share with: