STIRI

JUSTITIE

Scandal în Coaliţie, ministrul Justiţiei cere arbitrajul lui Klaus Iohannis şi insistă cu condiţionarea PNRR de reformele în justiţie

24/08/2021 - 16:00

Scandal în Coaliţie. Ministrul Justiţiei s-a supărat pe scandalurile din Guvern şi merge cu jalba-n proţat direct la preşedintele Klaus Iohannis.  „Nu am avut nicio întâlnire. (…) Probabil că în perioada următoare vom avea o întâlnire, este absolut necesar din punctul meu de vedere. Am încercat şi voi încerca în continuare”, a afirmat Stelian Ion, înaintea şedinţei coaliţiei de guvernare, de la Palatul Parlamentului.


Întrebat dacă a primit un răspuns de la Palatul Cotroceni, ministrul a spus: „Nu aş vrea sa pun gaz pe foc pe un subiect care trebuie rezolvat şi eu îmi doresc foarte mult să-l rezolvăm”.Alte Articole


Nu mai puneti leustean la ciorba! Este cea mai frecventa greseala! ...


Prima victorie a familiei lui Gheorghe Dincă în instanţă. ...Bărbatul care a agresat doi paramedici SMURD a fost arestat


El a adăugat că pe procedura privind numirile în Parchet nu are niciun feedback, iar pe propunerea legislativă care vizează o nouă procedură „sunt nişte discuţii cu colegii din coaliţie”, care speră să se accelereze.


Stelian Ion, mesaj către UDMR. Ministrul Justiţiei spune partidului să iasă de la guvernare: Cine-l încalcă e liber să plece!


„Alegerile acestea interne reprezintă, vrem nu vrem, un impediment. (..) Nu s-a rupt (legătura cu preşedintele României – n.r.). Când vorbim de o ruptură, vorbim de o chestiune definitivă, nu s-a rupt nicio legătură. Referitor la numirile în Parchet, de principiu am discutat acum vreo două luni de zile. (…) Eu am spus că am avut această solicitare de a discuta punctual. (:..) Este vorba despre demararea procedurii pentru mai multe posturi. (…) Acum ştim şi că fiecare instituţie are propriul calendar, vom vedea când reuşim să ne întâlnim şi să discutăm despre aceste probleme”, a spus Stelian Ion.


Scandal în Coaliţie. Referitor la PNRR, el a afirmat că trebuie făcute reforme în justiţie. „Noi am propus nişte proiecte punctuale pentru justiţie, acelea sunt cele care condiţionează obţinerea de fonduri. Din cadrul referitor pe justiţie sunt anumite chestiuni decupate care trebuie realizate şi vor fi realizate din aceste fonduri. În rest, toate celelalte chestiuni sunt chestiuni pe care ni le-am asumat”, a adăugat Stelian Ion.


Lovitură pentru premierul Cîţu de la Cristian Ghinea. Ministrul USR PLUS condiţionează banii din PNRR de reforma din Justiţie


Întrebat, în context, dacă se simte remaniabil din acest punct de vedere, Stelian Ion a arătat că „chestiunea aceasta cu remaniabil sau neremaniabil îi priveşte pe toţi miniştrii”.


„Orice ministru în orice guvern este remaniabil. Prim-ministrul însuşi este supus unei evaluări din partea Parlamentului şi poate fi el schimbat la o adică. Nu suntem în etapa asta„. a susţinut ministrul.


Stelian Ion a mai spus că nu este vorba acum despre remanieri. „Nu suntem acolo. Suntem înaintea unei discuţii pe rectificarea bugetară şi chiar nu e cazul să punem paie pe foc sau să turnăm gaz pe foc, pentru că sunt nişte chestiuni care sunt în curs de rezolvare. Adică nu discutăm despre remanieri. Nici premierul n-a vorbit despre remanierea vreunui ministru, dimpotrivă, când au ieşit zvonurile acelea lansate nu ştiu cu ce interes şi din partea cui cu privire la o posibilă presiune pentru o demisie la Ministerul Justiţiei, am vorbit cu domnul premier, m-a sunat, ne miram amândoi de aceste chestiuni şi am încheiat subiectul”, a adăugat ministrul Justiţiei.


Citește și...


„Urat, urat, foarte urat!” Reactie venita dinspre Catalin Morosanu, dupa ce Sergiu, taticul calaret, a vandut casa din donatii. Cum a reusit sa-l INSELE, chiar daca avea clauza clara sa nu vanda locuinta timp de cinci ani


De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup
Sursa: RomaniaTV
Share with: