STIRI

SANATATE

Se schimbă regulile de vaccinare anti-COVID. Imunizare şi fără programare de vineri

04/05/2021 - 13:00

Se schimbă regulile de vaccinare anti-COVID. Din 7 mai, persoanele de peste 60 de ani se vor putea prezenta direct la centre fără programare. Restul persoanelor care vor să se vaccineze se pot prezenta la centrele de vaccinare după ora 14, tot fără programare, a anunţat medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România.


„Începând de vineri, din 7 mai, ne propunem să avem următoarea modalitate de prezentare la centrele de vaccinare. Pentru că vinerea se face aprovizionarea centrelor pe perioada zilelor de sâmbătă, duminică și luni, foarte probabil că vom stabili următoarea modalitate: persoanele de peste 60 de ani se vor prezenta direct la centrele de vaccinare fără programare; de asemenea, restul persoanelor care doresc să se vaccineze se vor prezenta după ora 14, până la finalul programului, ora 20, fără programare.Alte ArticoleRomânia ar putea începe vaccinarea anti-COVID a copiilor între ...Valeriu Gheorghiță, după declarațiile lui Cîțu privind ...Maraton de vaccinare la Bucureşti, între 7 şi 9 mai. Unde ...


Menționez, pentru persoanele peste 60 de ani, se pot prezenta pe tot parcursul programului, de la 8 dimineața până la orele 20.


Prioritate vor avea persoanele programate prin platformă, care au un loc deja ocupat și trebuie să aibă vaccinul asigurat, însă suplimentar, în funcție de capacitate de vaccinare a centrului, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrul de vaccinare.


Adică, dacă un centru are capacitate de 100 de persoane și sunt 50 de persoane programate, va elibera bonuri de ordine pentru 50 de persoane suplimentare care se vor prezenta. Eventual, cei care se prezintă suplimentar pot fi trecuți pe o listă și să se prezinte în zilele următoare.


Este posibil ca această modalitate de vaccinare să crească numărul de doze irosite, pentru că vom merge pe o estimare medie a consumului pe 3 zile, însă fără să avem o garanție că numărul de doze distribuite vor fi și consumate pe perioada intervalului de stabilitate a acestor doze”, a declarat Valeriu Gheorghiță.


Valeriu Gheorghiţă a precizat că în mai multe oraşe, inclusiv în Bucureşti vor fi organizate maratoane de vaccinare anti-COVID la care cei care doresc să se imunizeze pot participa.


„Inclusiv eu voi fi prezent şi voi vaccina vineri în centrul de la Sala Palatului”, a spus medicul Valeriu Gheorghiţă, făcând referire la maratonul de vaccinare care începe din 7 mai la Bucureşti.


Citeşte şi: Marcel Ciolacu spulberă Guvernul Cîţu privind testarea anti-COVID-19 în școli. „Deciziile se iau tot pe genunchi, de pe o zi pe alta”


Valeriu Gheorghiţă anunţă că primii români au fost vaccinaţi cu serul Johnson&Johnson în România


Chiar dacă vaccinarea anti-COVID cu serul Johnson&Johnson a fost amânată în unele cabinete ale medicilor de familie, medicul Valeriu Gheorghiţă a anunţa că sunt români care astăzi au fost vaccinaţi cu acest ser.


„În Bihor au fost introduse 10 persoane vaccinate cu serul Johnson&Johnson. Activitatea a început şi mă aştept ca progresiv un număr de medici de familie să facă această activitate. Mă aştept ca un număr mai mare de medici de familie să-şi arate disponibilitatea”, a mai spus Valeriu Gheorghiţă, în cadrul unei conferinţe de presă.


Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 4 mai. Aproape 1000 de cazuri noi COVID şi sub 1.200 de pacienţi la ATI după Paşte
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 May