STIRI

LIFESTYLE

Sibiul concurează, alături de Viena, Paris, Roma sau Florența, pentru un loc de top în competiţia pentru cele mai bune destinaţii turistice europene în 2021

20/01/2021 - 08:19

Sibiul a fost nominalizat, pentru al doilea an consecutiv, pe lista celor mai bune 20 de destinaţii turistice europene de către Asociaţia European Best Destinations. Primăria Sibiu a înscris oraşul în această competiţie cu scopul de a menţine destinaţia Sibiu în atenţia turiştilor, printr-o promovare constantă, anunță un comunicat de presă al instituției.

„Apariţia vaccinului anti-COVID ne dă speranţa că, în curând, mobilitatea locuitorilor, inclusiv în scopuri turistice, se va relua. Din acest motiv, trebuie să ne pregătim pentru a reporni turismul în Sibiu, grav afectat de restricţiile necesare pentru protecţia cetăţenilor. Anul acesta, în prezentarea oraşului pe site-ul European Best Destinations, am pus accent pe activităţi prin care turiştii pot respecta distanţarea şi se pot simţi în siguranţă. Am scos în evidenţă centrul istoric, modalităţile de petrecere a timpului în aer liber, gastronomia regiunii şi drumeţiile în zonă, Sibiul urmând să fie anul acesta capitala europeană a drumeţiei şi gazdă a celui mai mare forum pe această temă – Eurorando”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, potrivit g4media.

Printre oraşele şi regiunile selectate alături de Sibiu în această competiţie se află Viena, Paris, Roma, Florenţa, Lofoten (Norvegia), Ghent (Belgia), Cornwall (Marea Britanie), Dordogne (Franţa), Cappadocia (Turcia), Kotor (Muntenegru), Soca (Slovenia), Braga (Portugalia), Tubingen (Germania), Insulele Canare (Spania, Capri (Italia) şi Kefalonia (Grecia).

La ediţia din 2020, Sibiul s-a clasat pe locul 6, cu 30.178 de voturi exprimate. Pe locurile 1-5 s-au situat oraşele Colmar (Franţa), Atena (Grecia), Tbilisi (Georgia), Viena (Austria) şi Cascais (Portugalia).

 

Citește și: „10 pentru BAC”. Ateliere de lectură pentru dezvoltarea interesului pentru teatru și cultură / Proiect realizat cu sprijinul Ministerului Culturii

 

Sursa: G4Media

#Asociaţia European Best Destinations #Sibiu #Astrid Fodor #Primăria SibiuShare with: