STIRI

EDUCATIE

SNSPA începe anul universitar în regim online. Scenariile în care vor începe anul și celelalte universități din țară

15/09/2021 - 14:00

SNSPA începe anul universitar în regim online


Astfel, cursurile studenților de la SNSPA se vor face pe platformele de tip e-learning ale facultăţilor.Alte Articole


Lavinia Pârva, prima reacție despre divorț: „Le ...


Şcoala 75 din București trece în sistem online după depistarea ...Creşte numărul copiilor cu COVID-19 care ajung în spitale. ...


Potrivit deciziei CA al SNSPA, facultăţile vor putea decide, totuşi, cu privire la organizarea unor activităţi academice extracurriculare – care nu sunt obligatorii – în sistem clasic (faţă în faţă). Acestea se pot face cu maxim 50 de persoane.


„(Acestea – n.r.) vor avea rolul de a asigura, în special pentru studenţii din anul I de studii, o mai bună cunoaştere a cerinţelor academice şi a parcursului lor educaţional, corespunzător anului academic 2021-2022”, arată SNSPA.


Decizia CA al SNSPA va fi înaintată pentru aprobare Senatului SNSPA, în şedinţa programată vineri.


Scenariile în care vor începe anul și celelalte universități din țară


Acest an universitar începe fix la debutul anului patru al pandemiei. În unele universități din țară, cumt cele din Cluj – Napoca sau Timișoara, riscul de depășire a ratei de incidență de 6 la mia de locuitori este destul de mare. Pentru București și Iași, riscul este mediu, potrivit predicțiilor cercetătorilor de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca.


Pentru Cluj-Napoca, scenariul de bază arată că incidența va fi peste 5 la mia de locuitori, putând depăși 6 la mie într-un scenariu mai pesimist, moment în care toate cursurile trec în online. De asemenea, nici Timișoara nu stă bine la acest capitol, scenariul de bază fiind în jur de 6 la mia de locuitori peste două săptămâni.


În fiecare municipiu scenariul cel mai realist e undeva între scenariul de bază și cel de retragere. Mai concret, în București, probabil va fi o rată a incidenței de 3,4 la mia de locuitori. În Iași este cea mai mică incidență dintre toate marile centre universitare, în jur de 2 la mia de locuitori, potrivit edu.ro.


Citește și...


BOMBĂ! Ștefan Bănică DIVORȚEAZĂ? Cine este tânăra care i-a luat mințile? Se afișează peste tot cu ea


Petrică Cercel se află în stare gravă la spital. Medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Sep