STIRI

EDUCATIE

Sorin Cîmpeanu a anunţat ce elevi revin în bănci de luni

07/05/2021 - 15:00

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a explicat, vineri, cum vor reveni elevii în bănci. Având în vedere că tot mai multe localități din România au o rata de infectare de 1 la mia de locuitori, peste 2 milioane de elevi vor merge, începând de luni, la școală. „Este o mobilizare excepțională, este vorba despre un număr de 1.200 de persoane mobilizate  la această acțiune, persoane cu competențe medicale (…) Este o acțiune de care avem mare nevoie, chiar dacă astăzi numărul localităților în care rata de infectare este peste 1 la mie este de 939.


Cu alte cuvinte, față de scenariul în care au mers elevii la școală astăzi, în ziua de vineri, luni avem 185 de localități care intrând la rata de infectare sub 1 la mie, vor permite elevilor să meargă la școală cu prezență fizică.Alte ArticoleSorin Cîmpeanu face lumină în cazul redeschiderii tuturor ...Ministrul Sănătății, despre revenirea tuturor elevilor la ...Educaţia pierde 400 de milioane de euro din bugetul de negociere ...


„Pentru a răspunde unei întrebări din spațiul public: nu putem să luăm o decizie, nu putem să formulăm o decizie, nu putem să formulăm o propunere de redeschidere a tuturor școlilor din România până când nu vom vedea care este rata de infectare mai ales după sărbătorile pascale. Acest lucru va fi analizat, așa cum am mai spus, probabil în următoarele săptămâni, după ce vom fi depășit această perioadă de incubare pentru că totul se raportează la starea sanitară”, a mai mai spus Sorin Cîmpeanu.


80.000 de elevi se vor adăuga celor 370.000 de elevi care vor începe școala luni, conform calendarului claselor terminale.


Sorin Cîmpeanu face lumină în cazul redeschiderii tuturor şcolilor: Trebuie să vedem rata de infectare după Paşte!


Luni vom avea 2.500.000 de elevi care pot să meargă la școală, din totalul celor 2.945.000 de elevi”, a declarat ministrul Educației, după vizita la Maratonul vaccinării din București, conform edu.ro.


Conferința de presă privind demararea proiectului sistemic noncompetitiv POCU "Profesionalizarea carierei didactice-PROF" , al carui beneficiar este Ministerul Educației


Conferința de presă privind demararea proiectului sistemic noncompetitiv POCU "Profesionalizarea carierei didactice-PROF" , al carui beneficiar este Ministerul Educației


Posted by Sorin Mihai Cimpeanu on Friday, May 7, 2021


Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu, despre închiderea şcolilor. „Educaţia nu îmbolnăveşte. Mi se pare foarte periculoasă ideea pe care începem să o inducem copiilor”


Citește și...


Si-a vândut casa pentru a-l scoate pe Liviu Vârciu din datorii: „Mi-era rusine”. Doamne, ce a facut Liviu Varciu. Sarac lipit:


David Sassoli: Summitul de la Porto este fundamental pentru modelarea perspectivei sociale de redresare a UE
Sursa: RomaniaTV
Share with: