STIRI

EDUCATIE

Sorin Cîmpeanu anunţă vacanţa de Paşti de o lună: „Să permită o scădere a mobilităţii în luna aprilie, care va fi cea mai dificilă”

23/03/2021 - 16:00

UPDATE: Sorin Cîmpeanu a făcut anunţul oficial, vacanţa de primăvară va dura o lună, incluzând atât Paştele catolic, cât şi pe cel ortodox.


„Am propus modificări în structura anului şcolar. Propunând o vacanţă de primavără din 2 aprilie – 4 mai va cuprinde perioada sărbătorilor pascale catolice şi ortodoxe. Vacanţa de primăvara prelungită cu trei săptămâni, începând cu 2 aprilie până pe 4 mai. Astfel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică va beneficia de o scădere a mobilităţii”, a declarat Sorin Cîmpeanu.Alte ArticoleSorin Cîmpeanu: Şcolile vor rămâne deschise cel puțin până ...Structura anului școlar ar putea fi modificată! Planul lui ...Elevii vor merge la şcoală până când localitatea intră ...


Ştirea iniţială


Sorin Cîmpeanu a a explicat că astfel, având vacanţă practic toată luna aprilie, s-ar limita mobilitatea elevilor, dar şi a părinţolir şi bunicilor însoţitori, într-o perioadă care se anunţă a fi cea mai grea din punct de vedere epidemiologic. Ministrul Educaţiei a detaliat şi ce schimbări ar presupune această decizie în ce priveşte examenele naţionale.


„Observând evoluţia epidemiologică din ce în ce mai gravă, corelată cu starea sistemului sanitar, luăm în considerare – şi vom anunţa acest lucru- extinderea perioadei vacanţei de primăvară în aşa fel încât avantajele să fie următoarele: să includă şi sărbătorile pascale catolice şi sărbătorile pascale ortodoxe; să permită o micşorare a mobilităţii pe perioada lunii aprilie, care se anunţă ca fiind cea mai dificilă; să permită organizarea examenului de bacalaureat la aceleaşi date chiar dacă vom fi nevoiţi, ca anul trecut, să echivalăm competenţele şi să organizăm proba de competenţe digitale după bacalaureat.


Sorin Cîmpeanu: „Evaluarea naţională şi admiterea la liceu s-ar desfăşura după Bacalaureat”


Al patrulea avantaj – să permită încheierea simulărilor pentru Bacalaureat şi Evaluarea naţională până pe 31 martie, deci să rămână deschise până la 1 aprilie, având avantajul că putem derula toate simulările – clasa a VIII-a , clasa a XII-a, clasa a XIII-a. Se susţin la datele planificate evaluările pentru clasa a IV-a şi a VI-a”, a declarat Cîmpeanu, la o dezbatere organizată de Senat pe tema finanţării învăţământului superior.


El a menţionat că sunt şi o serie de dezavantaje ce decurg din extinderea perioadei vacanţei de primăvară.


„Bacalaureatul rămâne pe loc, Evaluarea naţională ar urma să se organizeze după Bacalaureat, admiterea în liceu tot după Bacalaureat şi mai avem evaluarea la clasa a II-a, care era programată în luna aprilie – începea pe 20 aprilie – să fie mutată în luna mai. Deci punând în balanţă avantajele, în primul rând micşorarea mobilităţii, am încercat să găsim soluţia optimă de echilibru pentru a pierde cât mai puţin”, a afirmat ministrul Educaţiei.


Citeşte şi: Simulare Bacalaureat 2021. Subiecte matematică şi bareme de corectare
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Apr