STIRI

EDUCATIE

Sorin Cîmpeanu, anunţ despre creşterea salariilor profesorilor: Nu voi avansa niciun procent, lucrăm la un pachet legislativ. Execuția bugetară este de 50% pe primul semestru

22/07/2021 - 20:00

Sorin Cîmpeanu, anunţ despre creşterea salariilor profesorilor. Astfel, salariile profesorilor sunt cuprinse într-un nou pachet legislativ la care se lucrează, însă momentan nu poate avansa niciun procent al creșterilor salariale.


Sorin Cîmpeanu, anunţ despre creşterea salariilor profesorilor: Nu voi avansa niciun procentAlte Articole


Luiza Melencu, găsită moartă


Elevii nu vor scăpa de masca de protecţie nici anul acesta. ...Klaus Iohannis, decizie importantă pentru învăţământ. USR-PLUS ...


„Este nevoie de resurse inclusiv pentru motivarea personalului didactic și aceste resurse trebuie să fie alocate acolo unde trebuie, inclusiv pentru salarizare. Criteriile de performanță care vor face diferența între salariul unui profesor și salariul altui profesor vor face parte din pachetul legislativ la care lucrăm, știți foarte bine termenele, 1 august, 10 septembrie, 1 octombrie, deci se va întâmpla și acest lucru”, a explicat Cîmpeanu.


În ceea ce privește creșterea salariilor profesorilor, Cîmpeanu a spus: „Nu voi avansa niciun procent. Consider că este iresponsabil să avansezi, în orice poziție ai fi, inclusiv aceea de ministru, înainte de a discuta cu profesorii, cu sindicatele, de a vedea care sunt resursele, nevoile reale și posibilitățile clare de alocare pe criterii de performanță”.


Nu în ultimul rând, oficialul a precizat: „execuția bugetului Ministerului Educației este de 50% pe primul semestru, adică exact atât cât trebuia să fie. Premierul Florin Cîțu, ministru interimar la Finanțe, cu siguranță înțelege foarte bine nevoile de finanțare ale Educației, sunt foarte multe obiective”.


Conform grilei de salarizare din 2021, salariul unui profesor a fost mărit. Bineînțeles că există și diferențe financiare între un profesor universitar, unul preuniversitar și un învățător.


Anul acesta, salariile profesorilor vor ajunge la nivelul care era prevăzut în grila de salarizare pentru anul 2022.


Legea 153/2017 a fost actualizată la articolul 38, alineatul 4, iar acum prevede următoarele:


”În perioada 2019-2022 se va acorda anual o creştere a salariilor de bază, soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, indemnizaţiilor de încadrare, fiecare creştere reprezentând 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază, solda de funcţie/salariul de funcţie, indemnizaţia de încadrare prevăzute de lege pentru anul 2022 şi cel/cea din luna decembrie 2018.


Creşterea respectivă şi data de aplicare se stabilesc prin legea anuală a bugetului de stat cu respectarea prevederilor art. 6, lit. h”.


Citeşte şi: INS vine cu un anunţ îngrijorător pentru români: Salariile ajung acum doar pentru mâncare şi facturi. Cheltuielile lunare au crescut mai mult decât veniturile!


Citește și...


Ti se face pielea de gaina. Abia azi s-a aflat! Ce i-a spus Elodia in ultimul SMS trimis catre Cioaca! La ora 14.30 i-a scris că …


Nu mai puneti leustean la ciorba! Este cea mai frecventa greseala! Medicii trag un semnal de alarma
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Jul