STIRI

POLITICA

Sorin Cîmpeanu explică de ce îl susține pe Cîțu: ‘Atât timp cât sunt în acest guvern nu pot avea altă alegere’

13/09/2021 - 21:00

Sorin Cîmpeanu explică de ce îl susține pe Cîțu. Întrebat dacă a ales #echipacâștigătoare, adică tabăra premierului, Sorin Cîmpeanu a răspuns că i se pare normal acest lucru atâta timp cât el face parte din cabinetul de guvernare al său.


Sorin Cîmpeanu explică de ce îl susține pe Cîțu. Anunțul făcut de ministrul EducațieiAlte Articole


Petrică Cercel se află în stare gravă la spital. Medicii ...


Ludovic Orban se compară cu Alexandru Lăpușneanu: ”Dacă ...Ludovic Orban, atac la miniştrii PNL: „Ei nu ne sunt şefi, ...


„Lucrurile sunt mult mai simple, mult mai simple. Având în vedere că am mai fost și eu prin Guvernul României, ba chiar l-am condus pentru câteva săptămâni, știu foarte simplu că atunci când ești într-un Guvern, poți avea orice altă opinie, cu condiția să ieși din acea echipă, or eu n-am ajuns încă la concluzia că e bine să-mi dau demisia din Guvenul Cîțu pentru simplul motiv că mai am câteva lucruri de făcut în educație. Atât timp cât sunt în Guvernul Cîțu nu pot avea altă alegere”.


Întrebat dacă ar accepta să conducă din nou interimar Guvernul României, în cazul în care Florin Cîțu pierde funcția de premier, Sorin Cmpeanu a afirmat: „Imaginația…Dacă ar fi așa, aș fi foarte onorat. Eu știu în cine am eu încredere, nu știu exact cine are încredere în mine. Dacă ar fi așa cum spuneți, aș fi foarte onorat. Imaginația mea e destul de săracă, mă limitez la obiectivele pe care le-am asumat în domeniul educației”.


Preşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a atacat în termeni duri pe miniştrii care îl susţin pe Florin Cîţu, el afirmând că aceştia „nu sunt şefi”, ci trebuie să servească interesele oamenilor, iar partidul nu este condus de Guvern, ci situaţia trebuie să fie invers.


„Credeţi că Florin Cîţu e mai bun decât mine? Credeţi că vreodată Florin Cîţu va face ceea ce am făcut eu pentru PNL: credeţi dumneavoastră că Florin Cîţu cunoaşte măcar unu la sută din ceea ce ştiu eu despre Partidul Naţional Liberal? Ca să nu vă mai spun alte lucruri. (…) Vreodată am ameninţat eu vreun liberal, vreodată m-aţi auzit pe mine ţipând sau dând ordine sau speriind pe cineva sau condiţionând vreun ajutor pe care l-am acordat? Nu cred! Fraţilor, ce se întâmplă în Partidul Naţional Liberal de o bună bucată de vreme nu are nicio legătură cu liberalismul şi cu democraţia! Nu putem să acceptăm ce se întâmplă!


Dacă dumneavoastră acceptaţi ceea ce se întâmplă, şi anume schimbarea voinţei reale a oamenilor prin instrumente de presiune, de control, prin promisiuni de bani, prin ameninţări cu excluderi din partid, prin ameninţări cu demiteri din funcţii, înseamnă că noi nu o să mai fim Partidul Naţional Liberal, noi o să fim o armată în care acceptăm să primim ordine şi pur şi simplu o să fim… Partidul Naţional Liberal? Glumiţi? Nu va mai fi niciodată Partidul Naţional Liberal. Să nu ne facem că nu înţelegem despre ce este vorba! Să nu ne facem că nu înţelegem despre ce este vorba!”, a afirmat Ludovic Orban, luni seară, în şedinţa Comitetului Director Judeţean al PNL Olt, citat de News.ro.


Citește și: Cum vor liderii coaliției să câștige capital de imagine, după scandalul din guvern. Cîțu se fotografiază cu liceenele/ Barna, selfie cu pensionarii – FOTO 


Citește și...


BOMBĂ! Ștefan Bănică DIVORȚEAZĂ? Cine este tânăra care i-a luat mințile? Se afișează peste tot cu ea


De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Sep