STIRI

EDUCATIE

Sorin Cîmpeanu propune o evaluare națională la toate clasele: „Sunt adeptul unor evaluări cât mai frecvente”

04/05/2021 - 19:00

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, consideră că este necesară o evaluare națională la fiecare clasă, așa cum sunt cele de la clasele a doua, a patra și a șasea, însă pentru acest lucru este nevoie de o consultare.


„Sunt convins că da (s-ar impune o evaluare națională și la celelalte clase – n.r.). Eu sunt adeptul unor evaluări cât mai frecvente. Susțin evaluări cât mai frecvente, dar Ministerul Educației nu se consideră deținătorul adevărului absolut, e nevoie de consultare”, a declarat ministrul, în cadrul unui interviu acordat HotNews.Alte ArticoleSorin Cîmpeanu, despre modalitatea în care toţi studenţii ...Se schimbă regulile de admitere la liceu, cu câteva săptămâni ...În ce scenarii se vor deschide şcolile după vacanţa de Paşte. ...


Întrebat dacă ar exista cineva care s-ar putea opune acestei propuneri, ministrul a răspuns că există părți pro și contra. „Vom găsi adepți pro și contra. Care ar putea fi contra cadre didactice care să considere că e obositor să faci asemenea evaluări, ar putea să fie și elevi care să spunem că nu au dorință deosebită să participe la astfel de evaluări”, a adăugat Cîmpeanu.


Cîmpeanu: Repartizarea computerizată a elevilor, la finalulul lunii iulie, după o sesiune suplimentară a Evaluării Naţionale


În ceea ce privește Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VIII-a din acest an, ministrul a spus că repartizarea computerizată a acestora va avea loc la finalul lunii iulie, după sesiunea suplimentară a acestui examen destinată copiilor care nu se pot prezenta la cea normală din motive medicale.


„Este vorba de o sesiune suplimentară pentru Evaluarea Naţională. Atâta vreme cât elevii de clasa a XII-a care, din păcate, nu se vor putea prezenta din motive medicale în sesiunea normală de Bacalaureat au în acest an o a doua şansă în cea de-a doua sesiune de Bacalaureat, în toamna acestui an, este normal să fim preocupaţi de dreptul elevilor de clasa a VIII-a care vor să susţină examenul de Evaluare Naţională, dar care, din păcate, nu se vor putea prezenta în sesiunea normală. Deci, pentru a asigura şi celor de clasa a VIII-a dreptul la o sesiune suplimentară, am organizat acea sesiune suplimentară. În mod firesc, repartizarea la liceu se va putea face după ce vom fi încheiat şi cea de-a doua sesiune suplimentară pentru cei care susţin Evaluarea Naţională”, a precizat ministrul, pentru Antena 3.


Cîmpeanu a subliniat că decizia organizării unei sesiuni suplimentare are în vedere interesul elevilor. „Măsura este luată pentru a da şansa elevilor de clasa a VIII-a de a se prezenta la Evaluarea Naţională, dacă, fără să fie vina lor, (…) nu pot din motive medicale”, a spus ministrul.


Citiți și Scenariile în baza cărora elevii se întorc la școală de pe 5 mai. Sorin Cîmpeanu, declarații de ultim moment!

Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 May