STIRI

JUSTITIE

Stelian Ion: Când a fost să apere desfiinţarea SIIJ, Florin Cîţu nu a făcut nimic

08/09/2021 - 18:00

Stelian Ion afirmă, miercuri seară, că premierul Florin Cîţu este ”foarte activ în bătălia împotriva regulilor democraţiei”, încercând să blocheze moţiunea de cezură a USR PLUS şi AUR. Stelian Ion îl acuză pe Florin Cîţu că nu a făcut nimic când a trebuit să apere desfiinţarea Secţiei speciale, proiect pe care şi l-a asumat iniţial. ”Nici măcar nu le-a cerut parlamentarilor PNL din ”echipa câştigătoare” să susţină desfiinţarea SIIJ”, a transmis Stelian Ion.


”Premierul Florin Cîţu este foarte activ în bătălia împotriva regulilor democraţiei, încercând să blocheze o moţiune de cenzură. Astăzi, Florin Cîţu a sesizat Curtea Constituţională pentru un presupus conflict între Parlament şi Guvern”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Stelian Ion.Alte Articole


Luiza Melencu, găsită moartă


EXCLUSIV. Tudorel Toader: „Eu zic că guvernul nu o să ...Un volum din dosarul lui Victor Micula a dispărut fără urmă. ...


CCR a înregistrat sesizarea Guvernului pe tema moţiunii de cenzură a USR PLUS şi AUR. Se va analiza după 15 septembrie


Acesta îl acuză pe Florin Cîţu că nu a făcut nimic când a trebuit să apere desfiinţarea Secţiei speciale.  ”Când a fost să apere un act adoptat de Guvern, pe care şi l-a însuşit iniţial, şi anume proiectul de desfiinţare a SIIJ, Florin Cîţu a stat cuminte în banca lui, nu a făcut nimic să apere şi să impună decizia Guvernului în faţa UDMR şi nici măcar nu le-a cerut parlamentarilor PNL din „echipa câştigătoare” să susţină desfiinţarea SIIJ”, a mai transmis fostul ministru al Justiţiei.


Executivul a solicitat Curţii Constituţionale să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, şi Guvernul României, pe de altă parte, născut din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care a fost iniţiată şi depusă moţiunea de cenzură USR PLUS – AUR.


EXCLUSIV. Tudorel Toader: „Eu zic că guvernul nu o să pice. Procedurile sunt neconstituţionale”


Guvernul se referă la încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care moţiunea de cenzură iniţiată şi depusă contrar Constituţiei a fost comunicată ulterior Guvernului.  În documentul semnat de premier, Ludovic Orban este acuzat că a încălcat prevederile constituţionale pentru că nu a comunicat Guvernului moţiunea în ziua în care a fost depusă şi pentru că ulterior a comunicat o moţiune ”iniţiată şi depusă cu nerespectarea condiţiilor constituţionale privind numărul minim de semnături valide”.


Documentul face referire la ”comportamentul neconstituţional şi neloial al Parlamentului prin Preşedintele Camerei Deputaţilor”.  Curtea Constituţională (CCR) a stabilit ca părţile implicate să transmită până pe 15 septembrie punctele de vedere referitor la sesizarea Guvernului privind moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR, urmând ca data şedinţei de judecată să fie stabilită ulterior.


Citește și...


Ai aflat? Cum poți sa reduci FACTURILE la utilități: Atenție la acest aparat, îți consumă cel mai mult din casă


Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Sep