STIRI

JUSTITIE

Stelian Ion, ministru al Justiţiei în funcţie: „Mesajul meu pentru procurori este să aibă încredere în activitatea lor şi să nu accepte niciodată semnale”

02/09/2021 - 07:00

Stelian Ion s-a oprit pentru a oferi o serie de declaraţii presei şi s-a referit la procesul de selectare a procurorilor de rang înalt funcţiile vacante de conducere din Parchetul General, DNA şi DIICOT, pentru care Ministerul Justiţiei a anunţat, tot joi, că există 11 candidaţi înscrişi.


„Am inceput procedura de selectare a candidatilor pentru functiile de procuror de rang inalt. Am primit mai multe semnale cum ca nu e in regula ca un ministru USR, sau eu în mod special, ar putea coordona aceasta activitate de selectie si ca nu ar trebui sa o fac eu, ci altcineva, pentru a avea un rezultat asteptat dinainte. Daca lucrurile se desfasoara intr-o anumita cronologie si se confirma aceste lucruri, vom vedea. Nu este vorba de un partid anume, ci de maniera in care se discuta.Alte Articole


Nu mai puneti leustean la ciorba! Este cea mai frecventa greseala! ...


Un volum întreg cu declaraţii ale martorilor din dosarul lui ...Asasinul Konstantinos Passaris ar putea fi eliberat deşi a fost ...


Eu vad aceasta procedura una in care institutiile trebuie sa colaboreze, iar la final sa avem propuneri acceptate si de Presedinte. Imi doresc si mi-am dorit mereu un dialog si cu presedintele, dar nu stiu daca este multumit de candidaturi. Mesajul meu pentru procurori este sa fie increzatori in activitatea lor si sa nu accepte niciodata semnale in activitatea pe care o desfasoara. E datoria noastra, a politicienilor, sa le asiguram cadrul si conditiile pentru a-si desfasura aceasta activitate in mod independent. De aceea e important ca la rectificarea bugetara sa se aloce sumele pe care le-am solicitat. Pana voi vedea in Monitorul Oficial decretul semnat de Presedinte, imi fac datoria ca la carte.”, a declarat Stelian Ion în faţa Ministerului de Justiţie.


Ministerul Justiţiei anunţă 11 candidaturi pentru funcţiile vacante de conducere din Parchetul General, DNA şi DIICOT


Ministerul Justiţiei a anunţat că au fost înregistrate 11 candidaturi pentru funcţiile vacante de conducere din Parchetul General, DNA şi DIICOT, potrivit Agerpres.


„Comisia de verificare a îndeplinirii condiţiilor de participare la selecţia procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire pentru ocuparea funcţiilor vacante de conducere anunţată la data de 28.07.2021 constată ca, la expirarea termenului limită pentru depunerea cererilor de înscriere şi a tuturor înscrisurilor prevăzute în Anunţ (01.09.2021, ora 17,00), un număr de 11 procurori şi-au depus candidaturile pentru funcţiile de conducere vacante de la PICCJ, DNA şi DIICOT”, se menţionează într-un anunţ publicat pe site-ul MJ.


La Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru funcţia de procuror şef al Secţiei de resurse umane şi documentare a fost înregistrată o singură candidatură – Cătălin Andrei Popescu.


Pentru funcţia de procuror şef al DIICOT şi-au depus candidatura Daniel Horodniceanu, care a mai condus instituţia între 2015 şi 2018, Oana Daniela Pâţu şi Ioana Bogdana Albani.


Ioana Bogdana Albani şi-a depus candidatura şi pentru funcţia de procuror şef adjunct al DIICOT, funcţie care este vizată şi de Mihaela Larisa Iosipescu.


La DNA, Codrin Gavra candidează pentru funcţia de procuror şef adjunct. La funcţia de procuror şef secţie – Secţia de combatere a corupţiei candidează Andreea Oana Nica şi Ioan Amariei, la funcţia de procuror şef secţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie candidează Silviu Paul Dimitriu, iar la funcţia de procuror şef secţie – Secţia judiciară penală şi-a depus candidatura Monica Erika Danciu.


Ministerul Justiţiei a anunţat, pe 28 iulie, că a declanşat procedura de selecţie pentru ocuparea funcţiei de procuror şef al DIICOT, post rămas vacant după ce şefa instituţiei, Giorgiana Hosu, a demisionat în septembrie 2020. De asemenea, a demarat selecţia pentru ocuparea unor funcţii de conducere din DIICOT, DNA şi Parchetul General.


Conform calendarului anunţat, selecţia se desfăşoară la sediul MJ, în perioada 28 iulie – 15 septembrie, iar cei interesaţi au putut depune cereri de înscriere până la 1 septembrie. După afişarea listei cu procurorii care îndeplinesc condiţiile de participare la selecţie, aceştia urmează să susţină interviul în faţa unei comisii conduse de ministrul Justiţiei, în perioada 6 – 9 septembrie.


Ulterior, propunerile ministrului Justiţiei vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea obţinerii avizului.


Citeşte şi: Un volum întreg cu declaraţii ale martorilor din dosarul lui Victoraş Micula este dispărut de două luni


Citește și...


Bomba! Oana Zăvoranu S-A DESPĂRȚIT de soțul său! Cu cine L-A PRINS în fapt pe Alex Ashraf


De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Sep