STIRI

LIFESTYLE

Studiu: Bucureștiul se află pe locul al doilea în ceea ce privește calitatea vieții în Europa

22/12/2020 - 20:48

O nouă cercetare arată orașele de top în ceea ce privește calitatea vieții din Europa, continent cunoscut pentru numeroasele orașe magnifice, cu o arhitectură uimitoare, peisaje frumoase și istorie bogată. 

Conform studiului realizat de compania de închiriere de apartamente Essential Living, cea mai bună calitatea a vieții de pe continent este în Tallinn, capitala Estoniei, oraș care nu este neapărat în topul destinațiilor turistice. 

Fiecare oraș din cadrul studiului a fost notat în funcție de calitatea aerului, poluare, calitatea vieții, speranța de viață și spațiile verzi, scrie express.co.uk.

Tallinn a avut rezultate bune, cu rate scăzute de poluare, facturi scăzute ale costului vieții și rate scăzute ale criminalității. Cu toate acestea, în ciuda acestui premiu, este unul dintre orașele cele mai puțin verzi din Europa. Punctajul a scăzut din cauza numărului de locuri de joacă, păduri și ape.

Acest lucru sugerează totuși că un oraș cu un număr redus de spații verzi nu înseamnă automat că va fi puternic poluat, conform Essential Living.

Un aspect pozitiv care și-a spus cuvântul este faptul că a Tallinn a fost prima capitală europeană care a oferit transport public gratuit cetățenilor săi. Prin implementarea unor moduri de transport durabil s-a reușit să se reducă utilizarea mașinilor în oraș, deci, aerul poluat și poluarea fonică.

Potrivit studiului, al doilea cel mai bun oraș din Europa, luând în considerarea calitatea vieții, este Bucureștiul. 

Următorul - Lisabona, care a ajuns pe ultima poziție în cadrul indicelui de poluare al Essential Living.

Dublin din Irlanda a fost al patrulea cel mai bun oraș pentru calitatea vieții, urmat de Praga din Republica Cehă. Reikjavik din Islanda, Paris din Franța, centrul Londrei, Helsinki din Finlanda și Zürich din Elveția au completat topul. 

Parisul, de asemenea, este catalogat ca fiind cel mai verde oraș din Europa, obținând 40 din 60 de puncte. 

Orașul s-a clasat pe primul loc în ceea ce privește numărul de parcuri, grădini și locuri de joacă și ape.

Cu autostrăzile urbane din inima Parisului transformate în promenade și cartiere întregi, în zone pietonale duminica, orașul lucrează din greu pentru a construi eco-comunitatea viitorului. Amsterdam a ocupat locul doi ca unul dintre cele mai verzi orașe din Europa. Orașul este renumit nu numai pentru că are multe parcuri și spații verzi, ci și pentru atitudinea sa ecologică față de transport și viața de zi cu zi.

Bruxelles a ocupat ultima poziție din toate orașele europene care apar în studiu, cu ratinguri ridicate de poluare, indicele moderat al costului vieții și raportul moderat al prețului proprietății la venit.

Între timp, Edinburgh a ajuns pe ultimul loc împreună cu Tallinn ca fiind cele mai puțin verzi orașe din Europa, obținând un scor scăzut la numărul de locuri de joacă, păduri și ape.

Cele mai bune orașe europene pentru calitatea vieții: 

  1. Tallinn
  2. București
  3. Lisabona
  4. Dublin
  5. Praga
  1. Reykjavik
  2. Paris
  3. Centrul Londrei
  4. Helsinki
  5. Zürich

Sursa: express.co.uk

#Europa #București #Tallinn #Estonia #calitatea vieții #păduri #poluareShare with: