STIRI

ECONOMIE

Subvenţii de la stat pentru agricultori. Ce bani se dau pentru culturile de ardei, castraveţi, tomate şi vinete

16/06/2021 - 20:00

Subvenţii de la stat pentru agricultori. Legumicultorii vor beneficia în acest an de un ajutor de minimis de 2.000 de euro/cultură/1.000 metri pătraţi, plafonul maxim alocat pentru noua schemă de sprijin fiind de 150 de milioane de lei (30,785 milioane de euro), potrivit unei Hotărâri aprobate miercuri de Executiv pentru susţinerea producţiei de legume în spaţii protejate.


Culturile care vor fi susţinute prin noua schemă de sprijin sunt cele de ardei, castraveţi, tomate şi vinete.Alte ArticoleMinisterul Economiei a aprobat vânzarea participaţiei României ...S-a lansat cea mai completa platforma de comparare a ofertelor ...Moneda virtuală românească LANC a fost lansată. Platforma ...


„În şedinţa Guvernului din data de 16 iunie 2021 a fost aprobată Hotărârea pentru aprobarea programului de susţinere a producţiei de legume în spaţii protejate pentru anul 2021. (…) Schema va fi implementată de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), prin centrele locale/judeţene, care vor fi sprijinite în activitatea de control şi evaluare a producţiei de către direcţiile pentru agricultură judeţene”, informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) .


Ajutorul pentru crescătorii de animale, acordat până la sfârşitul anului. Vin subvenţii de zeci de milioane de lei de la Ministerul Agriculturii


Subvenţii de la stat pentru agricultori. Actul normativ reglementează: modalitatea de depunere a cererii la APIA, culturile pentru care se acordă ajutor de minimis şi anume ardei, castraveţi, tomate, vinete şi categoriile de beneficiari: persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, persoane juridice şi criteriile de eligibilitate pentru obţinerea sprijinului.


Potrivit sursei citate, actul normativ prevede şi producţiile minime pe care trebuie să le obţină producătorii agricoli, precum şi documentele justificative care se prezintă pentru obţinerea ajutorului de minimis; efectuarea verificărilor privind existenţa suprafeţelor, a culturilor declarate şi evaluarea producţiei, de către comisii mixte APIA-DAJ; controlul respectării normelor privind utilizarea durabilă a produselor de protecţie a plantelor de către inspectorii fitosanitari oficiali; modalitatea de comunicare între centrele locale/centrele judeţene/APIA şi MADR şi DAJ.


Depunerea cererilor se va realiza până la cel târziu 20 iulie inclusiv, iar valorificarea producţiei se va face în perioada 2 noiembrie – 2 decembrie. Documentele justificative pot fi depuse până la 3 decembrie 2021, inclusiv.


MADR precizează că prin acordarea ajutorului reglementat de prezenta hotărâre se doreşte creşterea interesului producătorilor în dezvoltarea exploataţiilor agricole şi satisfacerea dorinţei consumatorilor de a achiziţiona legume proaspete şi de calitate.


EXCLUSIV Stenogramele care aruncă în aer coaliţia. Proiectul introdus pe ascuns în Guvern. Orban: Acel pasaj cu înființarea agenției pentru spitale a fost introdus împotriva deciziei coaliției, de Ghinea


Citește și...


A fost inghitit de balena, dar a supravietuit miraculos! Dezvaluirile lui fac acum inconjurul lumii: cum s-a salvat


Ce se întâmplă și ce ar putea urma pe piața de energie după ce Getica 95 și-a cerut insolvența
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Jul