STIRI

POLITICA

Theodor Paleologu: „Sunt foarte mulţi oameni care spun că nu există virusul ăsta sau că e o simplă gripă. Ei au impresia că sunt curajoşi”

02/05/2021 - 09:00

Theodor Paleologu a fost invitat duminică la emisiunea Insider Politic de la Prima Tv. El a fost întrebat dacă Dumnezeu a ieşit mai afectat din pandemie.


“Dumnezeu nu este afectat de asemenea lucruri. Problema e alta, dacă cumva pandemia are un impact asupra credinţei sau asupra practicii religioase”, a precizat Theodor Paleologu.Alte ArticoleMesajul de Paşte al lui Rareş Bogdan: „Multe națiuni ...Claudiu Târziu, mesaj de Paşte: „Iisus Hristos S-a întrupat ...Klaus Iohannis, mesaj de Paşte 2021: Împreună, cu răbdare ...


Theodor Paleologu a mai fost întrebat dacă în această perioadă mai mulţi oameni s-au întors la credinţă, descoperindu-l sau redescoperindu-l pe Dumnezeu.


Mesajul de Paşte al lui Rareş Bogdan: „Multe națiuni au căutat și au găsit mântuirea în Educație. De aici pornește totul”


“Nici nu ştiu dacă e vorba de o descoperire sau redescoperire, ci de anumită conştientizare, o repliere pe anumite interogaţii fundamentale, dar cred că despre asta e vorba. Plus că această izolare evident e echivalentul deşertului. Dar să nu uităm că în timpul Postului Paştelui sunt câteva sărbători de sfinţi care marchează această experienţă a interiorizării, a deşertului: Maria Egipteanca este sărbătorită în timpul Postului Paştelui, o sărbătoare importantă. Ea este o sfântă care a trăit în zeci de ani în pustie. Noi facem în mic experienţa deşertului. Alt sfânt celebrat în timpul postului este Ioan Scărarul, marele teolog al ascetismului monastic. Cred că asta se întâmplă cumva, e un post mai lung, etalat pe un an şi ceva, că asta este maniera de a profita cu adevărat de jumătatea plină a paharului. În fiecare eveniment, chiar tragic, trebuie să găsim şi ce poate să ne sporească sufleteşte, intelectual, moral”, a explicat Theodor Paleologu.


El a precizat că există mai multe tipuri de frică şi că aceasta nu e în sine un lucru rău, reprezentând unul dintre fundamentele societăţii.


“Frica este un resort fundamental pentru supravieţuirea noastră ca specie. Însă există şi frică iraţională, frica iraţională, frica scăpată de sub control, este prin definiţie nocivă, este dezastruoasă, este o otravă, frica rezonabilă e cât se poate de bună, în schimb trebuie evitate friciile delirante. Există frici delirante la unii care se sperie în legătură cu virusul, au impresia că totul îi poate contamina, dar frica delirantă este şi conspiraţionita, negarea realităţii. Sunt foarte mulţi oameni care neagă realitatea, spun că nu există virusul ăsta sau că e o simplă gripă, că nimic nu e adevărat. Asta vine tot din frică. Ei au impresia că sunt curajoşi, dar negarea realităţii este o atitudine tipică de frică iraţională”, a mai afirmat Theodor Paleologu.


Klaus Iohannis, mesaj de Paşte 2021: Împreună, cu răbdare şi tărie sufletească, vom depăşi această teribilă perioadă

Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 May