STIRI

ECONOMIE

Tichete de creşă 2021. Cine le primeşte şi ce se întâmplă cu valoarea lor

26/04/2021 - 06:00

Tichete de creşă 2021. Salariaţii care nu beneficiază de concediul pentru creșterea copilului cu vârsta de până la doi ani și de indemnizația aferentă vor primi începând cu luna aprilie tichete de creşă în valoare de 480 de lei.


Tichete de creşă 2021. Veşti bune pentru părinţiAlte ArticoleRomânii amendaţi în starea de urgenţă riscă să fie executaţi ...Pariul lui Bill Gates în pandemia de Covid. Anunţă COLAPS ...DECLARAŢIA UNICĂ 2021. Veşti bune de la ANAF. Ce venituri ...


Citeşte şi Vouchere-cadou pentru această categorie de români. Metoda ingenioasă prin care un centru de transfuzii vrea să motiveze oamenii să doneze sânge


Potrivit ordinului ministrului Muncii şi ministrului finanţelor,  începând cu luna aprilie 2021 valoarea tichetelor de creșă se majorează cu zece lei. Astfel, angajaţii care nu beneficiază de concediu pentru creşterea copiilor vor primi tivchete de creşă în valoare de 480 de lei.


Ultima majorare înainte de aceasta a avut loc în aprilie 2020, când suma a crescut de la 460 lei la 470 lei.


Așa cum stabilește Legea nr. 165/2018, tichetele de creșă reprezintă bilete de valoare care se acordă lunar salariaților care nu beneficiază de concediul pentru creșterea copilului în vârstă de până la doi ani (sau trei ani, în cazul copilului cu handicap) și de indemnizația aferentă, potrivit avocatnet.ro. 


Tichetele pot fi utilizate doar pentru plata taxelor la creșa unde este înscris copilul și se acordă, la cerere, unuia dintre părinți sau tutorelui și pe baza livretului de familie. Pe de altă parte, de tichetele de creșă nu pot beneficia asistenţii maternali profesionişti sau persoanele la care este găzduit copilul şi pentru care s-a aplicat măsura plasamentului în regim de urgenţă.


În plus, tichetele de creșă se pot cumula cu alocația de stat pentru copii și cu stimulentul de inserție, ajutor financiar ce se acordă părinților care revin la lucru înainte de încheierea concediului pentru creșterea copilului.


Citeşte şi Rabla pentru electrocasnice 2021 începe în aprilie. Suma alocată e aproape dublă. Ce valoare au noile vouchere

Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 May