STIRI

SANATATE

Varianta indiană, cu 60% mai transmisibilă decât cea britanică. Epidemiologii avertizează că un nou val epidemic ar putea apărea, în pofida vaccinării

10/06/2021 - 07:00

Varianta indiană a coronavirusului, numită şi varianta Delta, este cu circa 60% mai transmisibilă decât varianta britanică (varianta Alpha). Neil Ferguson, un reputat epidemiolog britanic, avertizează că, în pofida vaccinării masive, varianta indiană ar putea provoca un nou val epidemic comparabil ca amploare cu cel precedent, informează Reuters. Anterior, se estima că transmisibilitatea mutaţiei Delta este cu 50% mai mare.


”Credem că 60% este probabil cea mai bună estimare’‘ în privinţa creşterii transmisibilităţii variantei indiene Delta, comparativ cu cea britanică Alpha, prima fiind acum dominantă faţă de cea din urmă în Marea Britanie.Alte ArticoleCum a ajuns România de pe primele locuri în topul ţărilor ...Bilanţ vaccinare 9 iunie: Aproape 20.000 de persoane au primit ...Raed Arafat, avertizări despre valul 4 al pandemiei: E o perioadă ...


Citeste si Un tânăr de 18 ani a ajuns la Urgență pentru infarct miocardic la 3 zile după vaccin. Cu ce ser a fost vaccinat


Varianta indiană ar putea produce un val epidemic mult mai agresiv decât anterioarele


Potrivit specialistului, un al treilea val de COVID-19 ar putea fi mult mai agresiv decât cel de-al doilea, prin care Marea Britanie a trecut în iarnă şi a fost provocat de varianta Alpha.


Epidemiologul este, însă, de părere că numărul deceselor ar putea fi, totuşi, mai mic raportat la numărul de cazuri, comparativ cu valul doi. Iar asta s-ar datora vaccinurilor.


‘‘Cred că decesele ar putea fi mai reduse, vaccinurile având un efect protector ridicat (…), dar tot este îngrijorător. Există multă incertitudine”, spune epidemiologul de la Imperial College London.


Public Health England a constatat faptul că varianta Delta reduce eficacitatea vaccinurilor Pfizer şi AstraZeneca în cazul persoanelor care au primit o singură doză, dar protecţia este mai ridicată după administrarea ambelor doze.


În această ţară, cu o populaţie de circa 64,5 milioane de locuitori, 40,7 milioane de persoane au fost vaccinate cel puţin cu prima doză de vaccin anti-COVID-19, din care 28,5 milioane au primit ambele doze.


Citeste si Valeriu Gheorghiţă anunţă valul patru: „Virusul este în continuare circulant. Pandemia nu a trecut”


 


Citește și...


„Am fost violată de 1716 ori până sa împlinesc 12 ani.”. A fost vândută de propria mamă unei…


Voucherele rabla pentru electrocasnice se vând cu tot cu produsele ce trebuie date la schimb pe site-urile de anunțuri
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Jun