STIRI

EDUCATIE

Veşti bune pentru bucureşteni. Primăria Capitalei deschide cinci centre pentru copiii sub 12 ani pe perioada vacanţei. Ce condiţii trebuie să îndeplinească părinţii

01/04/2021 - 18:00

Veşti bune pentru bucureşteni. Anunţul a fost făcut joi, de către primarul Capitalei, Nicușor Dan.În București vor funcționa cinci astfel de centre, unde pot fi supravegheați 1.200 de copii.


Veşti bune pentru bucureşteni. Primăria Capitalei deschide cinci centre pentru copiii sub 12 ani pe perioada vacanţeiAlte ArticoleVacanţa de primăvară, prelungită. Profesorii care nu au ore ...Rezultate Simulare Bacalaureat 2021. Ministerul Educaţiei anunţă ...Organizaţiile din educaţie, solicitare clară către politicieni: ...


„Primăria Capitalei vine cu soluții pentru părinții bucureșteni cu copii sub 12 ani, care au dificultăți în a găsi supraveghere pentru copiii lor în luna de vacanță care urmează. Am discutat despre acest lucru cu Violeta Alexandru, deputată de București, cu Liliana Fedorca, directoarea executivă a Direcției de Cultură, Învățământ și Turism din primărie și cu Diana Mardarovici, consilieră generală în CGMB.


Timp de două săptămâni, între 12 și 23 aprilie 2021 (perioadă de vacanță suplimentară față de vacanța școlară inițială), primăria va pune la dispoziție 5 locații, unde vor putea fi supravegheați în total circa 1.200 de copii. Aceste locații sunt: Muzeul Copiilor (situat în sectorul 3, pe Bulevardul Decebal), hub-ul educațional Proedus de la AFI Cotroceni (la limita dintre sectoarele 5 și 6), Opera Comică pentru Copii (pe Calea Giulești, în sectorul 6), Sala Palatului (sectorul 1, un spațiu adiacent) și sediul Corului Național de Cameră Madrigal (în sectorul 4)”, a anunțat primarul Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.


El spune care sunt activitățile care vor fi făcute cu copiii și dă asigurări că regulile sanitare vor fi respectate.


„Copiii vor beneficia de supraveghere din partea personalului specializat în lucrul cu ei, dar și de activități educaționale – jocuri creative, vizionarea de spectacole, lucru manual, exerciții de dezvoltare personală. Se vor respecta riguros măsurile de protecție anti-COVID-19, copiii urmând să poarte mască și fiind împărțiți în grupe mici, cu asigurarea distanțării necesare între ei”, a mai precizat primarul.


De asemenea, el atrage atenția că centrele sunt pentru copiii ai căror părinți nu pot munci de acasă (telemuncă) și trebuie să meargă la serviciu.


„E de precizat că această soluție e deschisă copiilor cu ambii părinți la serviciu în această perioadă (deci părinți care nu sunt în telemuncă), precum și copiilor din familii monoparentale, ai căror părinți sunt și ei la serviciu. Informații suplimentare despre program vor fi postate în zilele următoare pe site-urile PMB, Proedus și Operei Comice pentru Copii”.


Cieşte şi: Ministrul Educaţiei aruncă bomba: Toți elevii revin fizic în școli din 3 mai. Care sunt cele patru condiţii ca scenariul să devină viabil! 

Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Apr