STIRI

SANATATE

Vești bune pentru români. Ministerul Sănătății a făcut anunțul: Părinții infectați cu COVID vor putea fi tratați în secțiile de pediatrie unde se află internați și copiii lor

13/09/2021 - 16:00

Vești bune pentru români. Modificările au fost publicate deja în Monitorul Oficial al României.


Vești bune pentru români. Ministerul Sănătății a făcut anunțul: Părinții infectați cu COVID vor putea fi tratați în secțiile de pediatrie unde se află internați și copiii lorAlte Articole


Petrică Cercel se află în stare gravă la spital. Medicii ...


Bilanţ vaccinare 13 septembrie. Românii nu se sperie de valul ...Demisii pe bandă rulantă ale medicilor din acest oraș, după ...


”Începând de astăzi, 13 septembrie 2021, unităţile sanitare cu paturi, care au în structură secţii sau compartimente cu profil pediatric, pot asigura asistenţa medicală pentru însoţitorii care sunt cazuri suspecte şi cazuri confirmate de COVID-19.


În acest sens, Ministerul Sănătății a modificat Anexa nr. 1 si Anexa nr.2 la Ordinul ministrului sănătății nr. 434/2021 privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor și a unităților de dializă în contextul pandemiei de COVID-19 și a listei spitalelor și unităților de dializă care asigură asistența medicală pentru pacienți, cazuri confirmate și suspecte de COVID-19, conform clasificării spitalelor în 3 niveluri de competența.


Modificările au fost publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 875 din 13 septembrie 2021.


În situaţia în care evoluţia copilului este favorabilă şi este posibilă externarea acestuia dar însoţitorul copilului necesită în continuare asistenţă medicală spitalicească, medicul curant al însoţitorului împreună cu şeful de secţie au obligaţia de a organiza transferul acestuia pe o secţie de adulţi, în cadrul aceleiaşi unităţi sanitare, sau, într-o altă unitate sanitară.”, se arată în anunțul făcut de reprezentanții din Sănătate.


Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat luni, 13 septembrie, în prima zi de şcoală, peste 1800 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Incidenţa COVID-19 în Bucureşti a crescut la 1.52. În spitale sunt internaţi 5.288 de pacienţi, dintre care 633 sunt la ATI. La început de an şcolar, 162 de copii sunt în spitale, fiind diagnosticaţi cu COVID-19. 10 sunt la Terapie Intensivă.


În urma testelor efectuate la nivel național, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.849 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).


În intervalul 12.09.2021 (10:00) – 13.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 46 de decese (28 bărbați și 18 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș-Severin, Constanța, Dolj, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiș și Vaslui.


Citește și: Nunţi, botezuri şi concerte doar cu certificat de vaccinare. CNSU urmează să impună de joi noi măsuri pentru prevenirea infectărilor cu COVID-19


Citește și...


BOMBĂ! Ștefan Bănică DIVORȚEAZĂ? Cine este tânăra care i-a luat mințile? Se afișează peste tot cu ea


De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Sep