VIDEO

ECONOMIE

SOCIAL

TRUST THIS

Unde se trăiește cel mai bine în România și cum se va schimba asta din toamnă

06/09/2020 - 09:33

Județul Teleorman este polul sărăciei în România, dacă luăm în calcul salariul net, rata șomajului și numărul de pensionari care revine unui angajat. Aici se câștigă cu aproape 40% mai puțin decât în Capitală – locul unde se plătesc cele mai mari salarii.

Nu este o surpriză pentru nimeni faptul că Bucureștiul este locul unde se trăiește cel mai bine la noi în țară.

Într-un clasament, realizat de HotNews, care a luat în calcul trei criterii și anume salariul net, rata șomajului și numărul de pensionari – Capitala adună 123 de puncte, urmată de județele Ilfov, Timiș, Cluj și Sibiu. 

La polul opus se află județul Teleorman, care a adunat 14 puncte.

Nici județul Buzău nu stă prea bine, având în vedere că a acumulat 15 puncte. Tot la polul sărăciei se află și județele Suceava, Vaslui și Vrancea. 

Atunci când vorbim de salariu, cel mai bine se câștigă în București. În medie, la final de lună, un  bucureștean rămâne în mână cu peste 4.200 de lei.

La capitolul șomaj, cel mai bine stă județul Ilfov, urmat de Timiș și mai apoi de București.

În județul Dolj se înregistrează cea mai mare rată a șomajului, respectiv 7,1.

Sunt foarte mulți români care sunt în șomaj, avem un milion de români care să-au întors în țară și care trăiesc de pe o zi pe alta, nu au venit, poate s-au angajat la negru, poate trăiesc din economii.

Sunt un milion de oameni care au nevoie de locuri de muncă și, probabil, se va accentua fenomenul în toamnă. Multe dintre firme nu vor mai reuși să facă față, sunt aproape 150.000 de companii care și înainte de criza erau pe pierdere, au trăit în această perioadă doar pentru a da angajaților banii alocați de stat”, a afirmat analistul economic.

Sursă: DIGI24Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Jul